De haringparty


De Oldenzaalse Haringparty is een initiatief van de Lionsclub Oldenzaal.. Zij doen dit in samenwerking met een groep gerenommeerde Oldenzaalse bedrijven, die elk een aantal van hun relaties exclusief uitnodigen voor dit bijzondere ~Oldenzaalse Nieuwe~ feest.

vis

Lionsclub Oldenzaal

Lions en Leo’s zetten zich belangeloos in om anderen te helpen. Met zo’n 1,4 miljoen leden zijn we al meer dan 100 jaar actief over de hele wereld en vormen we de grootste serviceorganisatie ter wereld. In Nederland zijn ruim 10.000 Lions in meer dan 435 Lionsclubs actief. Geen enkele club is hetzelfde. Er zijn mannenclubs, vrouwenclubs en gemengde clubs, maar ook speciale clubs met alleen expats of mensen met dezelfde hobby of culturele achtergrond.  

Iedere cent naar het goede doel

Elke Lionsclub kiest zijn eigen projecten. Veel clubs zetten zich in voor lokale doelgroepen, zoals kwetsbare jongeren, mensen met een beperking, laaggeletterden of dementerenden. Of voor onze vijf global causes (internationale kernthema’s): diabetes, duurzame leefomgeving, honger/armoede, blindheid/oogziekten en kinderkanker. Lions nemen initiatief, stimuleren, organiseren en brengen partijen bij elkaar. We organiseren niet alleen acties om geld in te zamelen (fundraising), maar steken ook de handen uit de mouwen. Dit alles onder het motto: Lions helpen! 

Via onze contributie dragen we bij aan de Lions Clubs International Foundation. Dit fonds biedt grootschalige noodhulp bij rampen, zoals aardbevingen, orkanen en pandemieën.

Persoonlijke ontwikkeling

Behalve dat je met de Lions een bijdrage kunt leveren aan het verbeteren van de samenleving, kun je binnen de Lions jezelf ook verder ontwikkelen. Zo zijn er zowel in je eigen club als in het district en landelijk bestuurlijke carrièremogelijkheden. Ook zijn er diverse leiderschapsopleidingen waaraan je kunt deelnemen. Dus met de Lions kun je je ook persoonlijk ontwikkelen!